Boktipssamlingar

Ute på nätet finns det massor av boktips som inte tar hänsyn till den som blir tipsad. Jag har gått igenom ganska många sådana och de här listorna har gett mig de bästa tipsen:

The One Book List är en klassiker som bara fanns under 1990-talet och början av 2000-talet. Dethela började med att någon ställde en fråga på ett ”diskussionsforum”: Vilket är den bästa boken du har läst? Han började lista svaren på en sajt som försvann efter några år. Numera är sajten återupplivad från cache. Ta dig gärna en titt och läs några av böckerna. Flera av mina absoluta favoritböcker har jag hittat på den listan.

Pulitzerpriset för skönlitteratur (fiction) är ett pris man alltid kan räkna med är välskrivet och har ett bra innehåll. Speciellt när man är ute efter engelsk litteratur är det bra att uppdatera sig så att man har läst Pulitzervinnarna.

Times lista över de hundra bästa romanerna är också en lista över engelskspråkig litteratur. Och den är fullspäckad med fantastiska böcker.

NYUs Literature Annotations är diger och därför relativt allmän. Jag kan inte säga att jag har läst alla böckerna som är listade, men med tanke på kvaliteten hos de böcker på listan som jag har läst så ser jag fram emot att läsa fler därifrån.