Teflon i ugn

Jag har aldrig tidigare varit för teflonbeläggning på kärl som används i matlagning. När jag flyttade tillsammans med min flickvän kom vi gemensamt överens om att slänga hennes repiga teflonstekpannor (eller om vi gav dem till svärmor, jag minns inte riktigt) för att bara använda min gjutjärnspanna.

Dock hade jag gått med på att köpa två brödformar för brödbak, eftersom min flickvän ansåg att de behövdes för ett speciellt bröd som hon brukade baka. Sagt och gjort, jag är inte den som är den så vi köpte dem och det bakades bröd i dem lite då och då. Fast jag har aldrig bakat bröd i dem. Tills i dag.

I dag har jag börjat testa mig fram till ett bra rågbrödsrecept och hade knådat samman en mellanhård deg på 1,2 liter degvätska. Eftersom jag ville att mitt rågbröd inte skulle flyta ut i ugnen som mitt förra valnötsbröd (det blev fantastiskt gott, men blev oh så platt), bestämde jag mig för att använda brödformar. Eftersom jag behövde fyra formar och vi bara hade fyra, varav två var teflonformar, tänkte jag att vi kör på. Jag är inte den som är den. Jag kan alltid testa olika varianter med och utan bakplåtspapper och insmörjning i de olika formarna. Så får vi se om det släpper bättre från teflonformarna eller inte.

Resultatet: