Lunchbuffé i Umeå – Eurasia

Häromdagen åt jag på Eurasia som jag tidigare har gett ett positivt omdöme som en bra asiatisk restaurang i Umeå. Detta gäller tyvärr inte längre.

Sedan sist hade man tydligen gjort ett ägarbyte, vilket märktes på utbudet i deras lunchbuffé. Buffén hade bytt plats i lokalen, pizzan serverades i ett roterande värmeskåp och de erbjöd numera också sushi.

Jag är ett fan av sushibuffé, eftersom det annars brukar vara svindyrt att äta tjugo-trettio bitar, som är en normal bufféportion. Men jag blev tyvärr besviken på Eurasias sushi. De bevisade att det går att göra undermålig sushi. Den var för hårt rullad och deras maki var för stora. Soyaskålarna var inte anpassade för sushi, de var alldeles för smala och djupa. Wasabin var av en sekundär (eller tertiär) karaktär.

Pizzorna var inte upplyftande, med lite fyllning. De var inte dåliga, de var medelmåttiga.

Värre var det med Eurasias klassiska kinamat. Den var allt annat än inbjudande. Jag vet inte vad de hade gjort, för jag har aldrig trott att man kan misslyckas med kinamat. Men det kändes bara billigt och smaklöst. Till och med den friterade maten smakade inte lika gott som den borde.

Alltså kan jag inte längre rekommendera Eurasia lunchbuffé. Inte alls. Och det tycker jag är synd, eftersom deras kinamat var riktigt bra förut.