Lås ert kylskåp med gaffatejp

När man har småbarn behöver man låsa kylskåpet ibland. Vår tvååring kan låta kylskåpsdörren stå öppen fast vi har förklarat för henne varför hon ska låta bli. Och när dom barnen har hoppat över middagen vill man inte att dom ska förse sig från kylskåpet i stället.

Fast långt ifrån alla kylskåp har lås. Vårt kylskåp har det inte. Därför har vi kommit på en alternativ lösning. Vi tejpar fast kylskåpsdörren med en bit gaffatejp högt upp, så att hon inte når den. Resten av tejpen häftar vi fast vid sidan av kylskåpet så att kylskåpsdörren inte går att öppna.

Gaffatejpen är perfekt för detta ändamål. Den är slitstark i dragriktningen och vidhäftningsförmågan är bra. Man kan använda samma tejpbit många gånger innan man behöver byta. Sedan lämnar inte gaffatejp kvar några tejprester när man tar bort den, som silvertejp kan göra ibland.

Gaffatejp är en billig och effektiv lösning för att låsa sitt kylskåp.