Slottskällans Kloster

Häromdagen drack jag en flaska Slottskällans Kloster. Det är en quadrupel, det vill säga att ölen jäses i fyra omgångar, varav den sista jäsningen sker i den förslutna flaskan. Det är någonting den har gemensamt med högklassiga öl som Trappistes Rochefort 10 och St. Bernardus Apt 12.

Men Slottskällans Kloster smakar bättre än både Rochefort och St. Bernardus, samtidigt som den är bryggd på ekologiska råvaror. För Slottskällan Kloster är smakrik och stark liksom de Rochefort och St. Bernardus, samtidigt som den saknar deras söta underton. Den är en upplevelse att dricka.

Jag vill inte förta Rochefort och St. Bernardus rykte, då båda är fantastiskt goda öl. Rochefort har jag länge ansett varit den godaste öl jag någonsin har druckit. Ända tills nu.

Så om du är ute efter ett alternativ till belgiska klosteröl som Rochefort, rekommenderar jag Slottskällans Kloster. Numera har systembolaget ändrat tillgängligheten för denna eminenta öl, så att man är tvungen att åka till Uppsala för att kunna köpa den överhuvudtaget. Men det är den värd.

Från början var det meningen att inlägget skulle sluta här, som ett första inlägg i ett nytt dialektiskt förhållningssätt till bloggskrivande. Men det passade egentligen inte, så jag bestämde mig för att omvandla den till en annonstext. Det krävde stor ansträngning men till slut lyckades jag skriva följande copy:

Slottskällans Kloster är en öl vi är stolta över. För att uppnå dess styrka och komplexa smak jäser vi ölen fyra gånger, varav den sista direkt i flaskan. Allt för att du ska få en fulländad upplevelse varje gång du njuter av den.

Slottskällans Kloster är till för dig som uppskattar god öl. När vi bryggde Slottskällans Kloster för första gången var vi inspirerade av belgiska klosteröl, den mest förnämsta förebild vi kunde tänka oss. Och vi fann inspiration på flaska.

Låt dig inspireras av Slottskällans Kloster. Låt dina smaklökar ta dig med på en himmelsk upptäcktsfärd och låt dem ta dig ner till jorden igen. Låt Slottskällans Klosters smakrikedom få dig att uppleva en traditionsfylld ölsort i ny upplaga.